Jsou oblíbenou potravinou sportovců i lidí, kteří si hlídají svoji váhu. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem vlákniny, díky čemuž dokážou zasytit na delší dobu. Vláknina působí také jako stabilizátor glukózy, prospívá trávicímu traktu a bojuje proti zácpě.
Pravidelnou konzumací ovesných vloček můžete dostat pod kontrolu vysoký cholesterol. Mohou za to omega-3 nenasycené mastné kyseliny ve vločkách. Kromě toho tyto látky zabraňují vzniku krevních sraženin a působí protizánětlivě.
I vy zvyknete vločky uvařit v mléce a pak je už jen dochutit podle vlastní fantazie? Ještě jednodušší verzí na chutnou kaši je si vločky večer namočit do vlažné vody. Díky namočení začnou štěpit sacharidy, získají sladší chuť a někdo si je pak už ani nedochucuje. Můžete si do nich přidat ještě špetku skořice, oříšky, rozinky, kokos nebo brusinky, jogurt a na závěr čerstvé ovoce, které máte zrovna doma.
Nejen do kaše
Chcete-li připravit nějaký klasický recept zdravěji, stačí nahradit klasickou mouku rozemletými vločkami. Pomůže výkonný mixér. Do jakých receptů můžete přidat ovesné vločky?
https://onstyle.cz/vyziva-po-tricitce-jak-si-udrzet-zdravi-a-vitalitu/
https://zivotmag.cz/4-veci-na-ktere-se-zamerit-pri-vyberu-pujcky/
https://abc24.cz/masazni-oleje/